Voluntariat

El Grup de Voluntariat Ambiental del Consorci de Gallecs està format per homes i dones procedents de diferents entitats vinculades al territori de Gallecs, com l’Associació de Protecció Civil de Mollet, l’ADF de Gallecs, l’ADF de Palau-solità i Plegamans, entre d’altres. Totes aquestes persones participen de manera voluntària amb un compromís amb el Consorci de Gallecs per dur a terme les tasques de vigilància i control de l’Espai. 


El grup funciona com una entitat i s’organitza mitjançant calendaris de vigilància els caps de setmana. Per facilitar i agilitzar la tasca de control i vigilància i amb l’objectiu d’optimitzar les tasques a desenvolupar, hi ha establert un protocol de comunicació. En el decurs de l'any s'organitzen trimestralment trobades de treball. L'existència d'una bona comunicació interna és un dels requisits indispensables per al bon funcionament d'un projecte com aquest, en què hi ha implicat un nombre força gran de persones. 

El funcionament de les vigilàncies els caps de setmana es caracteritza per:

  • Les tasques de control i vigilància es porten a terme amb bicicleta, a peu o amb cotxe del Consorci.
  • Els voluntaris disposen d'un GPS, com a eina de treball, on anoten els punts en què detecten les incidències, que poden ser de diversa índole.

VOLS SER VOLUNTARI/A?

Qualsevol persona major de setze anys pot ser voluntari/a. Existeixen diferents maneres de participar amb l’associació; formant part del grup d’intervenció o col·laborant en tasques organitzatives o de suport. Només cal que entreguis la butlleta d’inscripció al Consorci de Gallecs o ens l’enviïs al mail: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
També pots col·laborar fent una donació a l’ADF Gallecs per realitzar les actuacions de vigilància i la prevenció d’incendis forestals.

FOTOS DE GALLECS AQUI

Risc d'incèndi forestal

perill incendis

Pla alfa

pla alfa